Draag ook bij

Heel erg fijn dat u ook wilt bijdragen aan de financiering van onze sociëteit! Zoals u misschien al hebt gehoord of gelezen is de voornaamste manier om dit te doen het kopen van een waardepapier. Hieronder leest u wat een waardepapier inhoudt en wat er gebeurd op het moment dat u er een bestelt. Naast het kopen van een waardepapier, kunt u ook bijdragen door een gift te geven. Deze mag u overmaken naar rekeningnummer NL20 INGB 0006 3709 11 ten name van Stichting Huisvesting N.S.G.

Het waardepapier

Een waardepapier is een geldleenovereenkomst, waarbij u voor een periode van 5, 10 of 20 jaar geld leent aan Stichting Huisvesting N.S.G voor de financiering van de sociëteit. Voor ieder waardepapier dat u koopt geldt een jaarlijkse rente van 1,5 tot 2,5%, afhankelijk van de looptijd. U heeft de optie deze te ontvangen of te schenken.  Na het verstrijken van de periode krijgt u uw geld terug inclusief de opgebouwde rente. Hieronder vindt u een voorbeeld van de leenovereenkomst zoals u hem opgestuurd krijgt na aankoop van een waardepapier. U hoeft deze niet meer te ondertekenen. Bij het afrekenen geeft u aan akkoord te gaan met de leenovereenkomst en uw betaling geldt hierbij als digitale handtekening. Indien u waardepapieren met een verschillende looptijd wilt afrekenen, verzoeken we u deze apart af te rekenen, zodat we u de juiste leenovereenkomsten kunnen toesturen. U kunt hier meer lezen over de waardepapieren en herfinanciering.

WaardepapierLooptijdBedragJaarlijkse renteVoorwaarden
Brons5 jaar€1000,-1.5%5 jaar niet opneembaar
Zilver10 jaar€1000,-2.0%10 jaar niet opneembaar
Goud20 jaar€1000,-2.5%20 jaar niet opneembaar
Studenten5 jaar€1000,-1.5%3 jaar niet opneembaar *

* Het studentenwaardepapier is na drie jaar opneembaar bij aankoop van een huis, bij trouwen of bij emigreren.

Voorbeeld contract

Download hier een voorbeeld van de leenovereenkomst zoals u hem opgestuurd krijgt na betaling. U hoeft deze niet meer te ondertekenen. Bij het afrekenen geeft u aan akkoord te gaan met de leenovereenkomst en uw betaling geldt hierbij als digitale handtekening.

Koop een waardepapier

Door hieronder de looptijd, rente en aantal waardepapieren te kiezen en op de knop te drukken, kunt u meteen een waardepapier bestellen. We vragen u dan om gegevens aan te leveren zodat we contact met u kunnen houden en u de juiste leenovereenkomst te sturen. Daarna kunt u meteen betalen via iDeal. Als u op andere manier wilt betalen, vragen we u contact op te nemen door te mailen naar huisvesting@nsgroningen.nl.

1.000,00

Wissen